Starten, vi formes.

 

Min og kanskje vår musikkhistorie .

Hei.
Jeg vil prøve å få nedskrevet min, og da også en god del andres musikk/bandhistorie.
Vi begynner i Båtsfjord, vi er på slutten av 60 tallet. Håret gror, og drømmene er store.

Min lille åpning mot musikken og musikkens mysterier kom sakte men sikkert frem i løpet av barneårene i Nordskogveien 28.Mamma og pappa hadde et Phillips spoleband, på det ble blandt annet deler av Nrk's Ønskekonserten tatt opp.Og mitt første artistnavn på grunn av musikken, var Burl Ives.Idag vet jeg hverken hva eller hvorfor.En god nummer to ble Edith Piaf, en dame jeg hører på den dag i dag.Jeg vet ikke om det var Edith Piafs musikk, som grep meg mest, eller min mors forteller evne, for når mamma fortalte om Edith Piaf, om hennes forferdelige liv, i fattigdom, alkolisme ,,jo verre historiene var, dess vakrere ble sangene.Etterhvert dukket det flere andre opp, Roger Miller, Jim Reeves,og for å ikke glemme en norsk hulkesang som het "Gråtende sky,,.Den prøvde jeg å synge , men fikk det aldri til.

Mine foreldre preget meg nok en del , sånn musikalsk, men det gjorde andre også.
oppe på Kinobakken står det 3 hus , som for alltid vil være med meg, 3 hus, som tok i mot oss barn/ ungdommer, med åpne armer.Det var hos Artur og Gunvor Monsen, det var hos Aslak og Borghild Sund og det var hos Evald og Jenny Reiersen.
Fantastiske folk, som jeg aldri så løfte noen pekefinger.Jeg er takknemlig.
Fru Sunds fantastiske lefser,Reiersens utømmelige kiste av gode og humoristiske kommentarer, og Artur Monsens trylleevner, som virket mot både vorter og tannverk.
 

Kinobakken i Båtsjord, der det hele begynte.

Musikken kom vel til oss via platespillere kjøpt for penger tjent på lineegning.Og det var avanserte greier, det var plastikk, arm med stift, og høytaler i lokket.Oppe på loftet hos Monsen, der ble det startet div. band.Sangmikrofon og stativ var av det enkle slaget,ei kirstang hadde riktig form, og med litt fantasi, ja så kunne den se helt riktig ut.Så her sto vi Jan Kåre Monsen, Tony Aandahl, og Paul Vidar Sund, og var luftartister.
Paul var trommeslager med stoler og strikkepinner, og vi imiterte band som Dave,Dee,Dozy,Beaky ,Mich and Tich. The Troggs, Animals osv.

En dag hadde Jan Kåre koblet og fikset så vi hadde et "kanonbra" anlegg oppe på loftet,
vi sto midt i et inferno av "luftartisteri, da vi plutselig ble oppmerksom på at det sto noen i døren.Det var fru Holt som skulle låne salt.Hun fikk seg sikkert en sjelsettende opplevelse, av å se disse flotte ungdommene opptre.

Hårssveisen, ja det var vel da en blanding av bolleveis og Beatles klipp.